نمایشگر دسته ای مطالب
جعفر توفیقی در حاشیه پانل "پارک های علم و فناوری در ایران؛ نقش ها، مزایا و چالش ها"
به طور قطع در سبک مدیریت پارک یزد ویژگی هایی بوده که جزو پارک های موفق قرار گرفته است
جعفر توفیقی، وزیر اسبق علوم، تحقیقات و فناوری طی گفتگویی با روابط عمومی پارک علم و فناوری یزد در حاشیه پانل "پارک های علم و فناوری در ایران؛ نقش ها، مزایا و چالش ها" که در دومین روز کنفرانس بین المللی و نهمین کنفرانس ملی مدیریت فناوری توسط پارک علم و فناوری یزد برگزار شد گفت: از تجربه آغاز به کار پارک های علم و فناوری در ایران حدود 15 سال می گذرد که خوشبختانه با توجه به عملکردشان آینده این پارک ها بسیار مثبت ارزیابی می شود.
وی با بیان اینکه باید توجه داشت که هیچ تجربه ای نمی تواند به اهداف و ایده آل های نهایی خود برسد، اظهار داشت: پارک های علم و فناوری در کشور ما تجربه ای جدید بود و این طبیعی است که در مسیر حرکت و رشد خود به تدریج نقطه ضعف ها، کمبودها و آسیب های خود را شناسایی و آنها را اصلاح کند تا زمانی که بتواند در مسیر واقعی خود قرار گیرد.
توفیقی افزود: من بسیار خوشبین هستم و معتقدم با توجه به عمر کوتاه این مجموعه ها فعالیت آنها تاکنون بسیار قابل دفاع بوده است، البته ضعف ها کاملا طبیعی است اما مهم این است که ما با تحلیل آنها بتوانیم برای بهبود آینده پارک های علم و فناوری برنامه ریزی کنیم.
وی با بیان اینکه در این پانل نیز بحث های مطرح شده توسط کسانی بود که تجربه مستقیم در طراحی و مدیریت این پارک ها داشته اند اذعان داشت: این افراد می توانند به صورت درون زا مشکلات را شناسایی و تحلیل کنند، اما مهم این است که این تحلیل ها چراغ راهی برای آینده باشد.
توفیقی در ادامه تقویت بخش خصوصی را در توسعه پارک ها بسیار موثر دانست و گفت: تجربه نشان می دهد پارک های خصوصی در دنیا در بستر بخش خصوصی توسعه پیدا کرده اند، به عقیده من در بستر اقتصاد دولتی توسعه مفهوم پارک های علم و فناوری دشوار به نظر می رسد، بنابراین در مقیاس مدیریتی کلان کشور هرچه اقتصاد خصوصی تر شود و بخش خصوصی جدی تر گرفته شود، زمینه برای توسعه پارک ها بیشتر فراهم می شود.
وی با تاکید بر توسعه روابط بین الملل اظهار داشت: با توجه به اینکه بحث اقتصاد و علم و فناوری پدیده ای جهانی است، بنابراین پارک ها هم باید بتوانند در دیپلماسی علم و فناوری و در عرصه جهانی حضور و با رقبای خود مبادله داشته باشند، تا علاوه بر تسهیل انتقال تکنولوژی، برای صادرات کالاها و خدمات شرکت ها نیز بازارهای مناسبی فراهم نمایند.
وزیر سابق علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه با اشاره به پارک یزد به عنوان یکی از موفق ترین پارک های علم و فناوری ایران اظهار داشت: به طور قطع در سبک مدیریت این پارک ویژگی هایی بوده که جزو پارک های موفق قرار گرفته پس ما باید این شیوه را در اختیار دیگر پارک های کشور نیز قرار دهیم.
توفیقی همچنین با اشاره به اهمیت علوم انسانی و تاثیر آن بر علوم دیگر گفت: متاسفانه بسیاری بر این عقیده اند که علوم انسانی تنها بحث های نظری را در بر می گیرد اما تجربه نشان می دهد، اکثر بحث ها زیربنای مدیریتی دارد.
وی با بیان اینکه اگر نقطه ضعفی هم در حوزه پارک ها داریم عمدتا به سبک های مدیریتی برمی گردد که این امر در سطح کلان کشور هم قابل مشاهده است، تصریح کرد: بسیاری از مشکلات ناشی از ضعف در سبک های مدیریتی است بنابراین به عقیده من علوم انسانی و مدیریت در توسعه پارک های علم و فناوری نقش بسیار مهمی ایفا می کنند.
